Cele mai bune masini de spalat rufe cu uscator

Omul modern nu mai are timp sa astepte nimic, nici macar sa i se usuce rufele pe sarma. Viata este un continuu du-te vino, astfel incat oamenii se vor vedea nevoiti sa apeleze la solutii suplimentare pentru a-si usura existenta. Daca pana nu demult, femeile spalau la mana sau folosind o masina de spalat rufe semiautomata, nu foarte performanta, insa suficient de buna incat sa le mai simplifice munca, acum masinile de spalat rufe au pana si optiunea de uscare a hainelor.

Pentru a nu investi separat intr-un uscator de rufe, persoanele interesate pot opta pentru modelele de masini de spalat rufe cu uscator, astfel incat vor utiliza mult mai putin spatiu si vor plati mai putin luna de luna pentru a avea haine mai curate. Masinile de spalat rufe cu uscator nu se adreseaza numai celor care nu dispun de timp de asteptare pantru a li se usuca rufele pe sarma, ci si celor care locuiesc la parter sau intr-un spatiu mult prea mic pentru a avea posibilitatea de a-si usca hainele in casa.

Model  masina de spalat rufe


Clasa energetica

Consum energie

Consum apa

Capacitate spalare/uscare

Viteza maxima de rotatie 

Nivel zgomot sp/usc/centrif

Numar programe

Functii speciale

Tehnologii


A

952 kWh 

11,400 l

7/4 Kg

1400 rpm

46/61/74 dB

14

VarioPerfect

i-Dos

Active Water

Air Condensation

A

1,212 kWh 

18,400 l

9/6 Kg

1600 rpm

51/60/77 dB

16

Pornire intarziata

Detectare cantitate rufe

Steam Refresh

DualCare

A

1,224 kWh

28,000 l

9/5 Kg

1400 rpm

52/56/75 dB

14

LG Steam

Start intarziat

Smart Drive

 Smart Diagnosis

A

1,340 kWh

18,400 l

10/6 Kg

1600 rpm

51/60/76 dB 

16

Pornire intarziata

Detectare cantitate rufe

Steam Refresh

PerfectCare

A

1,346 kWh

27,720 l

9/5 Kg

1400 rpm

49/62/73 dB

14

Bubble Soak

Air Wash

Eco Bubble

AddWash

Untitled-300x31

Toti cei care isi doresc sa achizitioneze un astfel de aparat electrocasnic, pentru a nu da gres cu alegerea facuta, vor trebui sa se tina cont de anumite criterii importante in decizia pe care urmeaza sa o ia.

Spatiul disponibil pentru masina de spalat rufe cu uscator

De cele mai multe ori, cumparatorii sunt incantati la vederea unui anumit model de masina de spalat rufe cu uscator, fara sa se gandeasca prea mult la alte criterii. Primul si cel mai important criteriu tine de instalarea care urmeaza sa se faca atunci cand dispozitivul ajunge in locuinta. Daca modelul este prea voluminos si spatiul din baie prea mic, atunci cu siguranta vor exista neconcordante in alegerea facuta. De aceea, este necesara masurarea spatiului disponibil si consultarea specificatiilor produsului.

Masina de spalat rufe de regula se aseaza, de regula, in baie. Daca aceasta are incarcare frontala, utilizatorii trebuie sa tina cont de faptul ca trebuie sa existe suficient loc ca usa sa se deschida, iar racordarea la reteaua de canalizare si de apa necesita spatiu suplimentar.

Capacitatea de spalare si capacitatea de uscare

Masina de spalat rufe cu uscator trebuie sa aiba o capacitate de incarcare suficient de mare pentru a face fata cerintelor membrilor familiei. De exemplu, sunt familii numeroase in care poate fi necesara un astfel de dispozitiv electrocasnic cu o capacitate de 10 kilograme. Pe de alta parte, exista si familii care se pot descurca cu o masina de spalat rufe cu o capacitate mai mica, de 6 kilograme. Importanta este si capacitatea de uscare a rufelor, pentru ca in fond, acest electrocasnic nu numai spala, ci si usuca rufele.

Trebuie sa se tina cont de faptul ca la o masina cu o capacitate medie de spalare de 8 kilograme corespunde o capacitate de uscare de 6 kilograme, insa specificatiile inscrise in cartea tehnica vor ajuta utilizatorii sa nu dea gres in folosirea acestui produs.

Capacitatea poate fi moderata sau extinsa, in functie de obieceiurile utilizatorului si de programul saptamanal dedicat acestei preocupari casnice. Spre exemplu, persoanele care obisnuiesc sa spele des si in cantitati mici, pot opta pentru un model ce are in dotare o cuva de capacitate redusa si care isi face treaba bine. Cei care au o familie mai numeroasa trebuie sa aleaga o varianta care depaseste 10 kilograme in ceea ce priveste capacitatea de spalare.

Consumul energetic – cu cat mai mic, cu atat mai bine

Din multe puncte de vedere, masina de spalat rufe cu uscator este o varianta mult mai buna si o alegere mult mai inteleapta decat achizitionarea celor doua componente separat. Consumul energetic va fi mai mic, iar spatiul redus la folosirea unui singur aparat. Masinile de spalat rufe cu uscator pot avea un consum redus sau moderat. Pe piata de specialitatae exista variante economice, incadrate in clasa A, A++ si A+++.

Totodata, clasele de eficienta energetica se pot extinde pana spre litera D, in aceasta clasa incadrandu-se aparatelele electrocasnice cu cel mai mare consum energetic. In alegerea produsului, o importanta majora o au si subdiviziunile clasei energetice, notate cu +. Cu cat mai multi +, cu atat economia va fi semnificativa. In plus, un numar maxim de rotatii pe minut indica si un timp mai scurt in care se consuma energie, dar si un tratament destul de dur al hainelor. Modelele moderne au uscatoare integrate foarte performante, ce analizeaza gradul de umiditate al hainelor si adapteaza acestui parametru energia investita in uscare.

Pe de alta parte, nu numai consumul energetic trebuie avut in vedere, ci si consumul de apa la o singura spalare. Acestea sunt criterii foarte importante pentru persoanele care doresc intr-adevar sa faca o investitie buna.

Functiile masinii de spalat rufe cu uscator asigura performanta

Comparativ cu masina de spalat rufe simpla, cea cu uscator are functii mai multe si mai avantajoase. Acest electrocasnic va avea nu numai functiile de spalare, ci si optiunile de uscare separata. In general, aceste programe sunt oarecum in stransa legatura. Consultand manualul de instructiuni al masinii de spalat rufe, utilizatorii vor gasi acolo toate detaliile despre fiecare program in parte, modul de utilizare si felul in care pot combina in mod eficient spalarea cu uscarea rufelor.

Cele mai bune produse sunt cele care ajuta utilizatorul sa programeze inceperea amanata a spalarii chiar si cu o zi, folosind un temporizator foarte eficient. Optiunile de spalare sunt numeroase, de la programe pentru haine albe, negre, colorate, din bumbac, matase sau lana, pana la programe de spalare rapida, la o temperatura foarte inalta sau foarte joasa. Optiunile de uscare sunt la fel de importante, cele mai performante modele fiind cele care beneficiaza de extra-optiuni pentru o calcare usoara sau pentru eliminarea bacteriilor si alergenilor.

Nivelul zgomotului – valoarea mai mica indica o investitie optima

Toti utilizatorii de electrocasnice doresc ca acestea sa faca cat mai putin zgomot posibil. Cu cat masina de spalat rufe cu uscator este mai silentioasa, cu atat se va dovedi o alegere de bun simt pentru membrii familiei si pentru vecini. Zgomotul produs se masoara in decibeli. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat investitia este mai proasta. Un produs care prezinta o valoare de 60 pana la 80 de decibeli este o optiune sigura in utilizare atat pentru membrii familiei, cat si pentru vecini.

Bugetul alocat si producatorul electrocasnicelor

Aceste criterii sunt caracteristice tuturor cumparatorilor care doresc sa investeasca intr-un astfel de electrocasnic cu uscator. Tinand cont de faptul ca modelul este de tip 2 in 1, aceasta investitie este pe masura asteptarilor. Bugetul trebuie sa fie mai mare, dar decizia se va dovedi buna in timp.

De asemenea, producatorul spune multe despre performantele produsului, dar si despre functiile pe care acesta le are. Spre exemplu, firma producatoare Whirlpool ofera persoanelor interesate modele cu al saselea simt, o tehnologie moderna care asigura un consum de energie si de apa pe masura asteptarilor.

In concluzie, masina de spalat rufe cu uscator este o investitie foarte buna, indeosebi pentru cititorii care vor tine cont de sfaturile primite in ghid. Avand optiunea sa spele si sa usuce hainele in aceeasi zi, cumparatorii vor dori sa investeasca in asemenea aparate electrocasnice care au avantajele masinilor de spalat si eficienta uscatorului de rufe.