Cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare verticala

Masina de spalat rufe este un dispozitiv electrocasnic important care nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta. Din pacate, inca sunt foarte multe persoane care nu se pot bucura de fiabilitatea si de eficienta unui asemenea produs si care isi consuma timp si energie spaland la mana sau cu ajutorul unei masini de spalat semiautomate. Cu toate acestea, cei care isi propun sa achizitioneze un astfel de produs vor constata ca pe piata de specialitate exista atat de multe modele de masini de spalat rufe, incat niciun potential cumparator nu poate spune ca nu a reusit sa gaseasca produsul la care viseaza.

Cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare verticala

Model  masina de spalat rufe


Clasa energetica

Consum energie

Consum apa

Capacitate

Viteza maxima de rotatie 

Nivel zgomot spalare/centrif

Numar programe

Functii speciale

Tehnologii


A+++

139 kWh 

9,990 l

7 Kg

1300 rpm

47/79 dB

10

Soft Plus 

ProSense

ProSteam

A+++

157 kWh

9,300 l

7 Kg

1400 rpm

52/78 dB 

18

Smart FI+

Pornire intarziata

Kg Detector

Aqua Plus

A+++

175 kWh

8,900 l

7 Kg

1200 rpm

49/71 dB

14

Acqua Eco

Fresh Care

Al 6-lea simt

Zen technology

A+++

150 kWh 

8,990 l

6 Kg

1200 rpm

57/74 dB

14

Start intarziat

Fuzzy Logic

A+++

147 kWh

8,800 l

6.5 Kg

1200 rpm

59/76 dB

8

Fresh Care

Al 6-lea simt

Untitled-300x31

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala este un model care nu ocupa mult spatiu si este la fel de performanta ca si masina de spalat cu incarcare frontala. Inainte de a face o asemenea investitie, este important ca persoanele interesate sa se asigure ca au tinut cont de toate criteriile recomandate de specialisti si ca nu le-a scapat din vedere nicio informatie. In ziua de azi, un astfel de electrocasnic cu incarcare frontala care nu costa exagerat de mult, care  scoate rufele foarte curate si bine clatite si care nu consuma mult la un pret convenabil este usor de gasit.

Capacitatea de incarcare a dispozitivului, in functie de utilizatori

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala trebuie sa fie suficient de spatioasa pentru toti membrii familiei. Aceasta are diferite valori ale capacitatii de incarcare – de la 5 la 12 kilograme. Capacitatea maxima se refera numai la anumite programe, spre exemplu, cele din bumbac, alte programe avand capacitati mai mici de incarcare.

O astfel de masina de spalat functioneaza cel mai bine atunci cand nu se depaseste limita cu umplere a tamburului pentru fiecare program in parte. Atentie, insa! Cu cat  dimensiunea tamburului este mai mare, cu atat masina va costa mai mult.

Cei mai multi cumparatori opteaza pentru modelele cu o capacitate de 7 kilograme, cele cu o capacitate de 12 kilograme fiind ideale pentru familiile foarte numeroase sau pentru locuintele care sunt impartite intre mai multi locatari. Cuplurile sau persoanele singure vor avea nevoie de un produs cu o capacitate de incarcare de 5 kilograme.

Viteza de centrifugare a masinii de spalat rufe cu incarcare verticala

In functie de viteza de centrifugare, hainele vor iesi mai uscate si mai curate. Viteza de centrifugare variaza de la cateva sute de rotatii pe minut, pana la 1800 de rotatii pe minut, insa cu cat viteza este mai mare, cu atat si pretul va fi mai mare, iar nivelul de zgomot poate fi mai ridicat.

In plus, o masina de spalat rufe cu incarcare verticala care functioneaza cu o viteza de cel putin 1200 de rotatii pe minut va reduce in mod semnificativ timpul de uscare a rufelor pe sarma. Masinile cu o viteza foarte mare pot costa si foarte mult, insa mai mult ca sigur deranjeaza vecinii sau membrii familiei cu zgomotul produs – un aspect care se poate bifa la dezavantaje.

Clasa de eficienta energetica

Un criteriu foarte important in alegerea acestui tip de masina de spalat este clasa de eficienta energetica. Cei care incearca sa economiseasca niste bani vor cumpara modele mai ieftine, insa acestea sunt, de regula, incadrate intr-o clasa de eficienta energetica, alta decat clasa A. In timp, utilizatorii unor astfel de modele se vor declara nemultumiti de alegerea facuta, pentru ca factura la electricitate va creste. Cu cat clasa de eficienta energetica este mai slaba, cu atat consumul va fi mai mare. Costul energiei electrice consumat de masina de spalat rufe poate varia substantial. In functie de eticheta energetica, masina de spalat rufe poate consuma extrem de putin, daca este incadrata in clasa A+++ sau foarte mult, daca este incadrata in clasa D. La testarea masinilor de spalat rufe se ia in calcul programul cel mai mare, in general programul Bumbac – un program care  presupune o temperatura de 40-60 grade Celsius si dureaza cel mai mult.

Modelul masinii de spalat rufe cu incarcare verticala

Din punct de vedere al amplasarii, masina de spalat rufe cu incarcare verticala poate fi: de sine statatoare, care poate fi montata oriunde; integrata, care poate fi asezata oriunde in mobilierul baii sau al bucatariei; dar si semiintegrata. In functie de spatiul disponibil si de preferintele celor care o utilizeaza, masina va fi amplasata intr-un mod cat mai convenabil.

Tehnologia folosita si functiile pe care le poate avea produsul electrocasnic

Utilizatorii unui astfel de model de masina de spalat trebuie sa tina cont de mai multe criterii de achizitionare. Spre exemplu, functiile acestui aparat electrocasnic trebuie sa fie cat mai variate si mai performante. Unele modele cu incarcare verticala concureaza cu modelele performante de masini cu incarcare frontala.

Cea mai buna alegere in acest sens nu este reprezentata de cat mai multe programe, ci de cat de eficiente sunt acestea. Unii utilizatori cauta o masina electrocasnica care sa ii ajute sa isi spele rufele cat mai repede. De aceea, functia de spalare rapida de pana la 20-30 de minute este foarte eficienta pentru oamenii care au o viata activa si stresanta si nu doresc sa aiba si grija hainelor. Pe de alta parte, este recomandat sa se aleaga programe speciale, separate pentru hainele albe, negre, colorate, din lana, bumbac sau matase, programe care spala la temperaturi ridicate pentru dezinfectare, dar si programe pentru spalarea hainelor copiilor sau a hainelor din locuintele in care traiesc si animale de companie si lasa par.

Lejeritatea in utilizare a  masinii electrocasnice de spalat

Teoretic, o masina de spalat rufe cu incarcare verticala este mult mai usor de folosit decat o masina de spalat cu incarcare frontala. Gratie manualului de utilizare, clientii vor sti cum trebuie sa actioneze pentru a spala rufele in conformitate cu specificatiile prestabilite, dar si cu cerintele materialului din care sunt fabricate hainele. Ecranul LCD trebuie sa afiseze toate detaliile specificate si sa ajute utilizatorul sa se orienteze catre alegerea intuitiva a programului de spalare.

Spatiul necesar amplasarii aparatului electrocasnic achizitionat

Inainte de a alege modelul de masina de spalat cu incarcare verticala, cei interesati de o astfel de achizitie trebuie sa tina cont de spatiul pe care il au la dispozitie. Dupa ce fac masuratorile exacte, pot incepe cautarile pentru masina de spalat rufe cu incarcare verticala, tinand cont ca va trebui sa fie racordata la sistemul de canalizare si la apa. Numai dupa ce sunt siguri ca fac cea mai buna alegere si ca vor putea instala aparatul electrocasnic in conditii propice, fara  a face modificari in baie sau in bucatarie, pot lua o decizie in acest sens.

Important de mentionat este faptul ca, in cazul masinilor de spalat rufe cu incarcare verticala, nu va fi nevoie de prea mult spatiu, acestea fiind putin mai inguste decat modelele cu incarcare frontala, iar clientii nu trebuie sa ia in calcul si spatiul de deschidere a cuvei, deoarece aceasta se deschide vertical, fara a afecta cu nimic spatiul din baie.

Cu siguranta, dupa rasfoirea acestui ghid, toti utilizatorii onlinine interesati vor putea lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste achizitionarea unui dispozitiv electrocasnic atat de necesar in orice locuinta!