Cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare frontala

Masina de spalat rufe cu incarcare frontala a devenit in timp o necesitate si nu un simplu moft. Tinerii cauta modele cat mai performante care sa le satisfaca cerintele si nevoile, iar alegerea depinde de cele mai multe ori de buget, de numarul de membrii ai familiei, de spatiul disponibil din baie, de modul de incarcare si, bineinteles, lista poate continua.

Fie ca se achizitioneaza prima masina de spalat rufe sau se schimba masina de spalat rufe veche cu una mai performanta, in functie de alegerea facuta, aceasta poate usura intr-un timp foarte scurt viata utilizatorilor. Masina de spalat cu incarcare frontala este unul din cele mai solicitate modele de electrocasnice de pe piata de profil.

Cele mai bune masini de spalat rufe

Model  masina de spalat rufe


Clasa energetica

Consum energie per program

Consum apa

Capacitate

Viteza maxima de rotatie 

Nivel zgomot spalare/centrif

Numar programe

Functii speciale

Tehnologii


A

0.49 kWh

48 l

9 Kg

1400 rpm

68 dB

12

Iluminare tambur

Amanare pornire

Twin Dos

Wi-Fi

A

0.48 kWh 

48 l

9 Kg

1400 rpm

70 dB

14

Reload

Time Delay

i-DOS

Active Water

A

0.49 kWh

50 l

9 Kg

1400 rpm

71 dB

22

Spalare cu abur 

Buble Soak

Wi-FI

AI Control

A

0.47 kWh

44 l

8 Kg

1400 rpm

69 dB 

14

Steam

Iluminare

iTIme

Smart Dosing

A

0.51 kWh 

38 l

10 Kg

1400 rpm

72 dB

15

HomeWhiz

Fast+

SteamCure

AddXtra

Untitled-300x31

Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe

1. Miele WEG675 WPS

Daca va doriti o masina de spalat rufe performanta si cu o capacitate generoasa de incarcare atunci Miele WEG675 WPS poate fi cea mai buna alegere pe care o puteti face. Masina dispune de un Motor ProfiEco cu eficienta energetica incadrata in clasa A si utilizeaza mai multe tehnologii moderne dezvoltate de Miele precum TwinDos sau CapDosing. Acest model dispune de 16 cicluri de spalare si are o viteza maxima de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut, rufele avand un grad de umiditate redusa dupa spalare si stoarcere. Designul elegant, conexiunea Wi-Fi si consumul redus de energie si apa sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat premium din portofoliul companiei germane Miele. 

Puncte tariMiele WEG675 WPS

+ design elegant;

+ panou de control intuitiv;

+ eficienta energetica A;

+ 16 cicluri de spalare;

+ tehnologii si functii moderne;

+ conexiune Wi-Fi.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor.

2. Bosch WAV28EH0BY

O alta masina de spalat rufe premium cu capacitate de incarcare mare este modelul WAV28EH0BY de la Bosch. Masina are un design elegant, un hublou cu rama cromata si display digital tactil integrat. Motorul EcoSilence Drive de generatie noua are o eficienta energetica excelenta iar viteza maxima de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut asigura un grad redus de umiditate al rufelor dupa spalare. Gama variata de programe, functiile utile si tehnologiile de ultima generatie fac din aceasta masina de spalat rufe o alegere excelenta pentru familiile cu mai multe persoane. 

Puncte tariBosch WAV28EH0BY

+ design modern;

+ display digital tactil integrat;

+ motor economic EcoSilence Drive;

+ viteza maxima de centrifugare de 1400 rpm;

+ tehnologii moderne;

+ gama variata de programe.

Puncte slabe

– lipsa conectivitatii Wi-Fi;

– pretul intreg este mare.

3. Samsung WW90T854DBX/S7

Samsung WW90T854BDX/S7 este o masina de spalat rufe care are recenzii excelente de la clientii care au achizitionat-o. Motorul Digital Inverter are o durabilitate foarte buna si o eficienta energetica incadrata in cea mai buna clasa, A. Panoul de control are un display digital mare si selectoare tactile care permit modificarea unor optiuni sau activarea unor functii suplimentare. Desingul futurist, tehnologiile de ultima generatie si functiile moderne sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe din portofoliul Samsung.  

Puncte tariSamsung WW90T854DBX/S7

+ design futurist;

+ panou de control tactil;

+ motor Inverter economic;

+ viteza mare de centrifugare;

+ tehnologie AI DD;

+ numar mare de programe.

Puncte slabe

– consum de apa mai ridicat in comparatie cu alte modele.

4. Haier HW80-B14979-S

Compania chineza Haier care este cel mai mare producator de electrocasnice la nivel mondial nu putea sa lipseasca din acest top iar modelul HW80-B147979-S ofera un raport excelent intre calitate si pret. Motorul Direct Motion este puternic si durabil, insa are si o eficienta energetica excelenta si un nivel redus al zgomotului. Panoul de control are un display digital mare si un selector tactil pentru alegerea programului de spalare din cele 14 optiuni disponibile. Consumul redus de apa, functiile de siguranta si nivelul redus al zgomotului sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe produsa Haier.

Puncte tariHaier HW90-B14979-S

+ design interesant;

+ display digital tactil;

+ motor Direct Motion;

+ 14 cicluri de spalare;

+ functii si tehnologii moderne;

+ raport excelent intre calitate si pret

Puncte slabe

– durata programelor este destul de mare.

5. Beko WTE10744N

Un alt model cu specificatii tehnice excelente este WTE10744N produs de compania turceasca Beko Miele. Masina are o capacitate de incarcare de 10 Kg de rufe si dispune de un motor ProSmart Inverter puternic, fiabil si silentios. Viteza maxima de centrifugare este de 1400 de rotatii pe minut iar nivelul zgomotului variaza intre 48 dB pentru spalare si 72 dB pentru centrifugarea la viteza maxima. Conexiunea Bluetooth, numarul mare de cicluri de spalare si  functiile si optiunile de ultima generatie sunt alte argumente favorabile acestei masini de spalat rufe din portofoliul Beko. 

Puncte tariBeko WTE10744N

+ design elegant cu hublou supradimensionat;

+ conexiune Bluetooth;

+ motor ProSmart Inverter fiabil;

+ 15 programe de spalare;

+ consum redus de apa;

+ functii si tehnologii moderne.

Puncte slabe

– zgomotul de centrifugare este putin mai ridicat.

Ghid de achizitie masini de spalat rufe

Inainte de a face o asemenea investitie, persoanele interesate trebuie sa aiba un plan bine stabilit si sa tina cont de niste criterii esentiale.

Spatiul disponibil pentru amplasarea masinii de spalat

Dimensiuni masina de spalat

Inainte de a cumpara o masina de spalat, este necesar sa se tina cont de spatiul in care urmeaza sa fie amplasata. Persoanele interesate trebuie sa masoare dimensiunile spatiului disponibil si sa tina cont de faptul ca aparatul electrocasnic necesita racordare la sistemul de canalizare si la apa. Cautarea incepe in functie de dimensiunile masinii de spalat cu incarcare frontala, dar si de spatiul disponibil, avand in vedere ca usa trebuie sa se deschida larg si sa nu se loveasca de niciun obiect din baie, iar cel mai bun exemplu in acest sens este caloriferul.

Capacitatea de incarcare a masinii de spalat

Dupa criteriile ce tin de instalare, trebuie sa se tina cont si de capacitatea masinii. Cu cat este mai numeroasa familia, cu atat capacitatea masinii de spalat trebuie sa fie mai mare, din cauza articolelor numeroase si voluminoase din cosul de rufe. Pentru cupluri sau familiile mai mici, masinile cu o capacitate de 5 sau 6 kilograme sunt suficiente.

Consumul si clasa energetica

Din punct de vedere al consumului energetic, masinile de spalat rufe se impart in mai multe clase. Clasificarea incepe de la litera A care este cea mai eficienta si se incheie cu litera G care indica un consum energetic ridicat. Majoritatea modelelor dispun de o eficienta energetica incadrata in clasele D sau C insa sunt si modele premium cu o eficienta energetica incadrata in clasa A.

Numarul de programe de spalare si tipul acestora

Unele produse electrocasnice de acest tip au programe de baza cu optiuni suplimentare, altele sunt atat de performante, incat au chiar si programe pentru hainele bebelusilor si pentru utilizatorii care au in casa animale de companie. Printre programele care asigura performanta masinii de spalat cu incarcare frontala se numara si cele pentru tesaturi negre, albe, colorate, pentru lana, bumbac, matase sau sintetice, programe rapide ce dureaza 20 de minute si programe ce spala la temperaturi de pana la 90 de grade Celsius, distrugand toti microbii. Programele speciale influenteaza, de regula, cantitatea de apa introdusa in masina, timpul de spalare si forta de centrifugare.

Viteza de centrifugare

Numarul de rotatii pe minut este un criteriu foarte important in alegerea masinii de spalat, determinand cat de uscate vor fi hainele dupa spalare. O masina de spalat rufe performanta va avea pana la 1600 de rotatii pe minut, insa sunt si modele cu 1000 sau 1200 de rotatii pe minut – acestea sunt modele optime pentru utilizatorii care nu se grabesc sa ia rufele de pe sarma sau detin un uscator de rufe in locuinta.

Nivelul zgomotului de spalare si centrifugare

De regula, masina de spalat rufe se aude in bloc la apartamentele vecine atunci cand este in functiune, in cazul in care este liniste si modelul nu este atat de performant. Bineinteles ca zgomotul produs poate sa deranjeze vecinii. Cu toate acestea, masina de spalat rufe trebuie sa poata fi folosita la orice ora, chiar si in orele de odihna ale membrilor familiei. Exista si solutii! Cu un nivel de zgomot de 75 de decibeli, masina poate fi utilizata fara probleme chiar si in apartamentele de bloc cu pereti subtiri. De astfel, pentru o utilizare cu adevarat linistita, nivelul de zgomot nu trebuie sa depaseasca 60 de decibeli.

Panoul de control

Masina de spalat rufe este un produs care devine din ce in ce mai complex si mai sofisticat, un produs care este intuitiv de folosit si usor de inteles. Cel mai bun  model ofera panoul de control cu un afisaj clar care arata programul ales si timpul ramas pana la terminarea lui. Alte functii includ pornirea intarziata a programnului ales, clatirea intensiva sau alegerea vitezei de rotatie pentru stoarcere. Aceste functii dau plus valoare aparatului electrocasnic si sporesc confortul utilizatorului.

Tipul masini de spalat rufe

Un astfel de dispozitiv electrocasnic este o alegere excelenta pentru orice familie. Modelul de masina de sine statatoare este cea mai cautata varianta deoarece poate fi plasat oriunde, atat timp cat este conectat la un canal de scurgere si la o instalatie de apa.

Modelul de masina de spalat rufe cu incarcare frontala integrata este eficient pentru utilizatorii care cauta sa faca economie de spatiu si aleg sa il incorporeze in mobilierul de baie sau de bucatarie. Pe de alta parte, modelul semiintegrat este o varianta buna pentru cei care doresc sa modifice setarile sau sa citeasaca afisajul de pe panoul LCD si, in acelasi, timp sa faca economie de spatiu.

Pretul masinii de spalat rufe cu incarcare frontala

Foarte multe persoane interesate de achizitionarea unui astfel de model de masina de spalat rufe tin cont de pretul pe care trebuie sa il  plateasca pentru aceasta. In optiunea celor mai multi cumparatori, pretul trebuie sa fie cat mai convenabil. Cu toate acestea, este bine sa se aiba in vedere ca pretul va depinde de mai multe aspecte – de la producator si pana la functiile performante de care dispune modelul ales. Unele marci producatoare ofera clientilor oportunitatea de a achizitiona variante mai ieftine de masini de spalat si cu mai putine functii.

Masinile de spalat cu tehnologia al saselea simt sunt mai costisitoare, insa si mai performante. Al saselea simt este o functie foarte moderna dezvoltata de brandul Whirlpool si are rolul de a ridica eficienta masinilor de spalat rufe, oferind utilizatorilor un consum minim si conectarea la dispozitive performante prin intermediul internetului.

In concluzie, masina de spalat rufe cu incarcare frontala este o alegere perfecta a utilizatorilor casnici care pun accent pe calitatea articolelor vestimentare pe care le poarta, pe usurinta in folosire a aparatului electrocasnic ales, dar si pe consumul energetic si fiabilitatea acestuia.